Biodinàmica Cranisacral, Pre i Perinatal

La teràpia crani-sacral és un sistema de teràpia corporal molt subtil i delicat. S'origina en el camp de la Osteopatia cranial, sent en l'actualitat una tècnica de prevenció, diagnòstic i tractament en si mateixa. S'aplica mitjançant tocs suaus en diferents parts del cos, amb el client vestit i acomodat en una camilla. Amb bebès, de vegades, és necessari realitzar la sessió en braços. Amb nens més autònoms, la sessió discorre en moltes ocasions entre jocs, dibuixos, anades i vingudes i sempre, amb el màxim respecte pel seu procés vital.

 

 

A qui pot ajudar?

 

Algunes de les aplicacions clíniques que poden respondre positivament a aquesta tècnica, per nomenar algunes d'elles:

 

Cefalees, dolor articular, ciàtica, lumbàlgia, trastorns neurològics, alteracions de l’ATM, vista i audició, restrenyiment, úlceres, immunodeficiència, disfuncions metabòliques, asma, al·lèrgies, compressions vertebrals, insomni, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia, estrès, ansietat….

 

Està especialment indicat durant l'embaràs ja que el terapeuta pot ajudar al fet que el cos de la dona s'organitzi tan bé com sigui possible a tots els canvis que tindran lloc durant els mesos de gestació, preparant-se física i emocionalment per al moment del part i puerperi.

 

Tanmateix per els bebès i els seus primers anys de vida, atès que tot el que es pugui “corregir” en aquesta edat tan primerenca, serà un benefici per a tota la vida. Hi ha pacients que després d'unes sessions han pogut mitigar i corregir les seves otitis de repetició, còlics del lactant, restrenyiment, insomni, plor inconsolable, hipersensibilitat, regurgitacions, asimetries, tortícoli congènita, …

 

En nens i adolescents si apareixen alteracions visuals o auditives, problemes amb la lecto-escriptura, al·lèrgies, dèficit d'atenció o hiperactivitat, assimetries pèlviques, problemes odontològics …

 

Són necessàries una sèrie de sessions per percebre en molts casos, els seus màxims beneficis.

La persona pot experimentar diferents sensacions durant la sessió, en general s'experimenta un profund sentiment de relaxació, pau i benestar. En ocasions la persona adquireix cert enteniment del seu procés vital, no sent aquest l'objecte mateix de la sessió; em commou la capacitat i profunditat d'aquesta tècnica si pot aportar claredat per a la resolució de molts conflictes interns.

 

La teràpia crani-sacral és una aproximació holística a l'ésser humà. Considera a la persona íntegrament tant en els aspectes físic, emocional, mental i espiritual; acompanyant cap a l'harmonia perquè el cos pugui funcionar en equilibri.

 

 

Biodinàmica Pre i Perinatal (clica per a més informació)